Вземайки предвид тези данни

Вземайки предвид тези данни, решението на ръководството на Криля Совет, за промяна на треньорския персонал, изглежда съвсем логично. Тихонов искрено благодари за успехите на миналия сезон, но в момента специалистът не успя да осигури подходящия резултат въпреки факта, че отборът имаше много добри предпоставки за това. Треньорският екип, преместил екипа в елитна дивизия, не можеше да го принуди да демонстрира поне най-голямата ефективност, присъща на “Крилата на съветите” в FNL.

Разбира се, ние не говорим за буквално тълкуване, защото играенето във Висшата лига е много по-трудно, но същите Самарджич, Чичерн, Зотов, Чочиев, Канниник, Бърлак и Такюк с техния съществуващ опит трябва да дадат на отбора много повече, отколкото показват в началото на текущата на сезона. И това, разбира се, е проблемът на треньорския персонал, който не успя да достигне до тези играчи и да си възвърне дори по-голяма печалба и концентрация от тях във всеки епизод на играта.

Също така е важно “Крилата на съветите” просто да не могат да продължат да остават с Тихонов в ролята на главен треньор. Това би означавало едно нещо – ръководството на клуба е готово да поеме риска. Въпреки това, в Самара си спомнят много добре какво се е случило за отбора, който остава неуспешен старт на сезона 2016/17, когато Крилците заемат 15-то място и “печелят” капка в класа. Очевидно е, че ръководството на Волжан научи добре този урок и този път реши да не се забавя с промените в персонала. В края на краищата, преди два сезона, за лош старт от поста “попитаха” Франк Веркутерен, като назначиха Вадим Скрипченко за главен треньор в началото на ноември, но не успяха да спасят потъващия кораб.

Rate this post