В първия мач на руската Премиер лига-2018/19

В първия мач на руската Премиер лига-2018/19 “Крилете на съветите”, който се завърна в елитната дивизия след година на отсъствие, даде мини-усещане. У дома волжанците се противопоставиха на столицата ЦСКА и успяха да защитят 0-0. Тази игра беше запомнена най-вече от факта, че Криля Советов я държеше с доста смела подредба на 3-4-3 и играеше при равни условия с много от компонентите.

Това обаче беше последвано от неразбираемо поражение на домакините от Оренбург с резултат 0: 3, реванш, за който беше необходимо да се играе в третия кръг срещу Ростов на изхода – 1: 0. След това в шестте мача, които последваха в рамките на шампионата на Крилия Совет, бе постигната само една победа (над Анджи с 1: 0) с пет поражения. Един от най-необяснимите беше резултатът от 7-ия кръг, когато самарците в Тула “изгоряха” на местния Арсенал с резултат 0: 4. В същото време в двубоя с “стрелците” играчите на “Уингс” получиха 90 минути, за да дадат само един удар на противниковата цел и следователно е малко вероятно да имат право да се оплакват от липсата на заслуженост на този резултат.

***

Ръководството на Wings of the Soviet, очевидно след анализ на представянето на отбора в началните кръгове, стигна до заключението, че усилията на Андрей Тихонов са недостатъчни, поради което специалистът напусна поста на главен треньор на отбора. Управителят на региона Самара Дмитрий Азаров, коментирайки оттеглянето на Тихонов от поста, отбеляза, че Андрей Валериевич остави ярък знак за историята на Криля Советов, но сегашните резултати на отбора не могат да бъдат избегнати без нарушения на персонала.

Тихонов, известен на феновете на Самара, че играе за “Уингс” като футболист от 2000 г. до 2004 г. и през 2008 г., взе страната на “Волга” през лятото на миналата година. Тогава Крилата на руснаците напуснаха Висшата лига, за втори път в съвременната руска история, попаднаха в по-ниската дивизия. Задачата пред Тихонов е само една – за годината да върне отбора на елита на руския футбол, с който Андрей Валериевич и треньорският му състав успяха. Според резултатите от равенството на FNL-2017/18, Krylia Sovetov зае второ място, спечелвайки директен билет за Висшата лига.

Rate this post