Съотборници, които се мразеха един друг

Уилям Галас и Коло Туре

Тази двойка беше толкова разочарована, че и двамата играчи отказаха да говорят на терена.
Казват, че всичко започна с емоционален протест на Галас в края на 2: 2 срещу Бирмингам, но Туре твърди, че това не е така, въпреки че не е посочил истинската причина.

“Ако започнем да казваме всичко, ще има усещане.” Можем само да гадаем.

Златан Ибрахимович и Рафаел ван дер Варт

Съотборници, които се мразеха един друг

Как да не си спомним Златан и известната му кавга с Рафаел ван дер Уорт?
Съотборниците в Аякс се сблъскаха помежду си по време на приятелски мач между отборите, а Златан, според ван дер Уорт, го рани специално.

„Той каза на журналисти, че го наранявам конкретно. Какъв вид глупости е това? ”, Пише шведът в своята автобиография.

След инцидента холандецът се срещна с Ибрахимович и треньор Роналд Куман. Ибра беше обезумял и дори обещал да счупи краката на Ван дер Варт, ако не се извини.

Mauricio Pochettino е куп добри качества в една бутилка. Той взе от първия си учител Марсело Биелса философия, от Фъргюсън – таланта на мениджъра, от Венгер – романтиката на играта, от Анчелоти – уменията за общуване с отделения, от Конте – огнена страст. Аржентинският треньор може да се нарече най-добрият треньор в света. Сините дяволи казват? Лудост? Остави го. Фактите казват обратното. Pochettino пази като истински титан.

Аржентинецът олицетворява красив футбол, огнена страст и отлична комуникация с отделенията. Всичко това с оскъдно, дори мога да кажа “нулев” финансов ресурс. И това е нещо в епоха, когато футболът е луд с много пари.

За спартанските условия

Pochettino последно получи “свежа кръв” на 31 януари 2018 година. Това беше възрастният Лукас Моура за 28 милиона евро. Преди това лято на 2017 г. те купиха Serge Orier (25 милиона) и Fernando Llorente (8 милиона). Докато останалите клубове във Висшата лига прекарват страхотни суми за трансфери, Почеттино за година и половина не е получил нито стотинка!

Rate this post