Този Pochettino отвори световния талант Dele Alley

Вие няма да повярвате: отборът в същото време демонстрира красив и висококачествен футбол, редовно участва в Шампионската лига, печели сребърни и бронзови медали от Висшата лига. Проблемът е винаги един и същ: кратка пейка се проваля в решаващия момент.

С какво престъпление Почетино погледна „златото“ на Конте и Раниери. Наистина, в тези сезони Тотнъм Хотспърд спечели много точки, които във всеки друг сезон биха били достатъчни, за да спечелят шампионата. През сезон 2016/17 „шпорите“ вкараха 86 точки и завършиха на второ място. Тези точки ще бъдат достатъчни за първенството година по-рано, но след това предотврати внезапно извисяващия се Лестър. Същите тези 86 точки биха били достатъчни за първенството и няколко сезона по-рано, когато футболът беше още преди ерата на космическите пари.

На примера на Pochettino започвате да разбирате истината на поговорката: стабилността е знак за майсторство. Pochettino притисна 150% от отбора. Просто винаги е малко лош късмет.

Това е като актьор, който чака своя Оскар, но завинаги поради обстоятелства извън неговия контрол, той лети.

За отделенията

Този Pochettino отвори световния талант Dele Alley. Това той направи от топ играча на Eriksen. Благодарение на него Тотнъм се превърна в основен клуб за отбора на Англия. Между другото, Klopp също трябва да покрие поляната на Аржентина: дори докато работи в Саутхемптън, треньорът изведе Деян Ловрен и Садио Мане за немците. По-късно се грижи за Кайл Уокър за Гуардиола.

Pochettino е герой на нашето време

И, разбира се, личният изумруд на аржентинския наставник е Хари Кейн. Говорейки за “смарагд” – това не е прекомерен патос. Цена Хари Кейн – 150 милиона евро. С Pochettino, той никога не доставя повече от 5 изстрела на мач. Той не трябва да удари гол 10 пъти (като Кристиано), за да вкара гол. Kane достатъчно 3.7 хитове на игра. И всеки сезон отбелязва средно 25 гола. Xg показва, че Кейн трябва да вкара 20 гола, всъщност той отбелязва 29 (статистика за сезона 17/18). Това показва високо ниво на умение. Кейн е красива: има два крака, игра на главата като истински нападател. Под Pochettino, той се научи да прави всичко: играе от дълбините, помага на партньорите, действа като „дузина”. Той често работи във фитнес залата на симулатори, докато наставникът дойде и го изпъди. Кейн стана личен защитник на треньора.

Rate this post