Zorya Luhansk kitűnő száműzetésben, hogy álom utazást nyerjen a Manchester Unitedbe

Zorya-nak különleges oka van arra, hogy ismert legyen: az európai versenyben való létezésük diadalmasnak tűnik. 2014 júniusában az ukrán klub kénytelen volt elmenekülni Luhanskból, mivel a konfliktus az oroszországi szeparatistákkal, akik a Luhansk Népköztársaságot alapították. Zorya saját földje, az Avangard stadionja súlyos kagylót szenvedett.Juan Mata mesteressége nyomon követheti Wayne Rooney-t Manchester United-hoz képest. a Slavutych Arena.Címe, a Bulvar Lobanovskoho-i Háborús Történeti Múzeumtól az út mentén jelzi Zaporizhzhya fő helyét az ukrán labdarúgó-történelemben: 2002 májusában volt ott, ahol a Dynamo Kyiv oldalát vezette a Metalurh ellen, hogy Valeriy Lobanovskyi összeomlott A kizsákmányolás alatt, néhány sportfogadás bónuszok nappal később a kórházban halt meg.

A Vernydub nyitottságának szelleme jelentősen megváltoztatja a Zaporizhzhyában szokott dolgokat. Szovjet időkben zárt város volt az energiaiparban betöltött szerepe miatt, az európai legnagyobb atomerőmű helyén és egy hatalmas vízerőműben (Zaporizhzhya azt jelenti, hogy „túl van a zuhatagon”).

Zorya boldogságban éltek.A játékosok nem számoltak be hat hónapon belül – nem ritka történet a modern Ukrajnában -, de annak ellenére, és annak ellenére, hogy otthonról játszanak, a tavalyi szezonban negyedik lett a bajnokságban, a legmagasabb elhelyezésük, mivel meglepően felemelte a szovjet címet 1972-ben. ebben a szezonban folytatták formájukat, a szombati 2-1-es győzelem a Vorskla-t, a második helyen maradva.

„Remélem, hogy tisztességes teljesítményt fogunk elérni Manchesterben, bár nagyon nehéz lesz” – mondta Vernydub. „Nehéz összehasonlítani klubjainkat unibet internetes fogadóirodák semmi, akár csapat, akár pénzügy. De ez még érdekesebbé teszi a mérkőzést. Ideges vagyok? Még nem.

„Az idegesség a mérkőzés napján és a játék öt-tíz percének megnyitásakor jön létre.Sokkal tiszteletben tartjuk ellenfeleinket, és megértjük, hogy nagyon erős klubtal szembesülünk. De erre készen állunk. Az Egyesült Államokban is gyenge pontok vannak. Meg kell vennünk a harcot és a harcot. ”Facebook Twitter Pinterest Az edző Yuriy Vernydub, a Zorya sikerének hajtóereje. Fénykép: Valentyn Ogirenko / Reuters

Senki sem kételkedik abban, hogy Vernydub a Zorya igazi sztárja. Az 50-es években a 80-as és 90-es években a védő, vagy középpályás volt a karrierje, 112 játékot játszott a Metalurh Zaporizhzhyának és 76 a Torpedónak, a másik klubnak a városban. akivel 1999-ben megnyerte az Orosz Kupát.

Visszatért Zaporizhzhyába, és edzőként dolgozott a Metalurh-ban, mielőtt 2009-ben lett a Zorya asszisztense.Amikor Anatolij Chantsevet 2011-ben elbocsátották, Vernydubot ideiglenes ellenőrzés alá vonták, és véglegesen a 0-0-ás Dynamo után húzta a munkát. nyáron komoly jelöltnek tekintették, mielőtt Paulo Fonseca megkapta a munkát. A két elhagyatott klub közötti kapcsolatok továbbra is erősek maradnak, és az Old Trafford-nál a Zorya akár hat játékosot is kölcsönözhet a Shakhtar-tól.

A Verydub inkább 4–2–1–3-as alakot részesít előnyben. a szorgalom, a csapatmunka és a magas tempó alapú játékmenet.Talán hiányoznak egy kis bűntudat, és küzdhetnek a csapatok ellen, akik megpróbálták megzavarni őket, és a legjobbak, amikor mélyen ülhetnek és támadhatnak az ellenfél mögött.

Nagy területeken haladnak, Yevhen Opanasenko és Nikita Kamenyuka, a gyors hátúakkal, mindig arra törekedtek, hogy előrelépjenek, és csatlakozzanak egy ellentámadáshoz. A legfrissebb eredmények Ukrajna nagy klubjaival szemben azt sugallják, hogy mennyire veszélyesek lehetnek: az elmúlt két évben Zorya megverte Shakhtar 1-0-at és 3-2-et otthon, valamint 2-2-es nyereményt és 1-0 győzelmet ért el a Dynamóban

Még egy 1-1 házi húzás után is, amikor Fenerbahce-t nyitotta meg az Európa Liga csoportjátékában, senki sem gondolkodik eléggé a Manchesterben való utazásról.A játékosok többsége bizonytalanul megdöbbentnek tűnik, amikor a mérkőzés egyáltalán nem történik meg. „Az Egyesült Államok nem csak komoly ellenfelek, de nagyon komolyak” – mondta Dmytro Hrechyshkin középpályás, egyike a Shakhtar által kölcsönzötteknek.

„Ami alábecsül minket, kétlem, hogy ez lesz a helyzet. Legutóbbi eredményeink fényében úgy gondolom, hogy az Egyesült Államok komolyan vesz minket. Minden játékos álmodik az ilyen klubok ellen, mint United. Számítógépes játékon kívül néhány évvel ezelőtt nehéz volt elképzelni az Egyesült és Zorya közötti játékot. Hogy őszinte legyek, nem is álmodtam az Old Trafford-on játszani, de remélem, hogy ezt fogom tenni.

Rate this post

Author: admin