Ruská FC Rostov čelí sankciám za hádzanie banánov v Lige majstrov

Rostov bude pravdepodobne čeliť disciplinárnemu prípadu Uefa pre fanatický rasizmus po tom, čo bol banán hodený na pole počas zápasu Ligy majstrov proti ruskému klubu proti PSV Eindhoven.

Sieť Fare, ktorá monitoruje rasistické incidenty pre Uefa, povedal vo štvrtok banán bol hodený asi osem minút do stredu 2-2 remíza.Zostal na ihrisku aspoň 15 minút. Fifa odmieta svoju pracovnú skupinu pre boj proti rasizmu a vyhlasuje, že práca bola vykonaná. Prečítajte si viac

„Preverili sme médiá zo zápasu a videli vstupné bonusy stávkových kancelárii sme, že sa to udialo ôsmu minútu po tom, čo Rostov skóroval a odohral sa na opačnom konci akcie, “uviedol vo vyhlásení riaditeľ Fare Piara Powar. “Doplnková správa pre Uefu bude nasledovať nás dnes ráno.”

Vyacheslav Koloskov, čestný prezident ruského futbalového zväzu, povedal, že incident by mohol poškodiť imidž Ruska, keď sa pripravuje na usporiadanie Svetového pohára v roku 2018. Rostovovo domáce mesto Rostov-on-Don bude počas turnaja hrať hry.

„Tento banán by nás mohol ťažko stáť,“ povedal Koloskov. „Nikdy to netolerujeme, najmä teraz.Rostov môže byť nútený hrať hru za zatvorenými dverami. “

Non-bieli hráči, vrátane bývalého obrancu Brazílie Roberto Carlos, boli posmievaní banánmi počas ruských ligových zápasov v posledných rokoch. Ligy Ligy majstrov tiež zaznamenali rasistické incidenty s ruskými fanúšikmi, pričom ligový šampión CSKA Moskva opakovane potrestal Uefu za priestupky vrátane opičích spevákov Unibet promočné akcie zameraných na opozičných hráčov. Ruské futbalové orgány za hanlivé komentáre o čiernych hráčov v jeho tíme.Po protestoch Rostovových hráčov bol z jeho postu vyradený a dostal sa do roly s tímom mládeže, kde zostáva.

Najnovší výskum z Fare a Moskovského Sova Center oznámil prudký nárast rasistických incidentov v ruskom futbale, pričom väčšina prípadov zostala nepotrestaná. Výskumní pracovníci zaznamenali 92 incidentov diskriminačných displejov a spevov ruských fanúšikov na štadiónoch a okolo štadiónov v sezóne 2014-15 v porovnaní s 83 v predchádzajúcich dvoch sezónach.

Rate this post

Author: admin