Egyszerűsítsük ezt Sir Craig Reedie számára: Wada nem végez munkát

„Régebben szoktam, hogy a sportolók panaszkodnak” – szippantotta Reedie az elmúlt hónap Wada-i döntésétől, hogy Oroszországot nemzetközi versenyre állítsák vissza. „De az én kérdésem az, hogy a gyakorlatban az alternatíva?” Wada nem alkalmas a célokra, sportolókat és 17 nemzeti doppingellenes ügynökséget igényel. További információ

Nem állítja vissza Oroszországot a nemzetközi versenyre? Vagy túlságosan egyszerű? Tehát úgy tűnt. A XXI. Század legnagyobb dopping-botrányának Bet365 internetes fogadóirodák megteremtése után Oroszországot hivatalosan visszafogadta egy nagy IOC-barát döntés mellett, annak ellenére, hogy nem teljesítette a 2016-os McLaren-vizsgálat két alapvető követelményét, amelyek feltárják az ország hatalmas állami szponzorált doppingját. program.Az egyik követelmény az volt, hogy Oroszország elismerje, hogy állami támogatott doppingprogramjuk van.

A B-minták teljes körével játszó személyek számára egyértelmű volt, hogy Wada megfelelt Oroszországgal, fordítva. Nem akarok túlságosan durva lenni Reedie azon állításával kapcsolatban, hogy Wada ezt tette, mert ez volt az egyetlen módja annak, hogy remélhette, hogy egy moszkvai laboratóriumban 2800 mintához férhet hozzá, amit további vizsgálatokhoz kell.Tehát egyszerűen megemlítem, hogy a legcsapadékosabb, leginkább tévedt és leginkább defeatista dolgok közé tartozik, amit valaha is hallottam, még a sportigazgatásban is. mindazok a doppingellenes csoportok, amelyek kritizálják a határozatot, egyszerűen nem értik. „A sportolóknak azt is tudniuk kell, hogy erőfeszítéseket tesznek egy nagyon jó és robusztus és megfigyelt doppingolási folyamat létrehozására Oroszországban” – magyarázta melegen a múlt hónapban „és ez valószínűleg tiszta sportot nyújt.” Mmm. Ez „valószínűleg” több nehéz emelést hajt végre, mint a 100 orosz súlyemelő, akinek mintáit az orosz sportminisztérium hamisította. Mégis, olyan világban, ahol olyan kevés ember hajlandó elhinni az orosz állam jóhiszeműségét számos ügyben, jó látni, hogy Craig merészkedni másként.Amikor végül nyugdíjba vonul a Wada-ból, remélem, hogy fontolóra veszi a Salisbury-székesegyháztól való kirándulásokat az orosz testépítők számára.Olyan dologról van szó, amikor a Bet365 élő fogadás nemzeti doppingellenes ügynökségek megpróbálják visszaállítani a válságkezelést a Wada hátulja mögött.

Azt mondta, hogy Reedie arra támaszkodott, hogy ellenfeleit, mint ügyetlen amatőröket, a Wada székében, David Howman segítette. így leírja: „A Wada egy olyan szervezetről van szó, amely a tiszta sportolókról gondoskodott olyanok között, akik törődnek a nemzetközi szövetségekkel, amelyek nem tudták megmozdítani az eseményeket Oroszországban: ez a pénz túlságosan elv.”

az elkeseredettség szintjét Beckie Scott, az egykori sífutó bajnok osztotta meg, aki Wada sportolóbizottságának elnökeként lemondott Oroszország visszafogadási döntéseiről, és később azt állította, hogy a test egyik legmagasabb rangú tisztviselője megpróbálta „megfélemlíteni” ezt ellenzék.Ezt Scottnak nyilvánították, hogy „a sportoló hangja elbocsátásának és elbánásának általános hozzáállását jelzi.”

Gyere, gyere Beckie – nem minden sportoló. Mindig úgy gondolok Sir Craigre, mint egy tartós sportolóra – még mindig nyerhet aranyat a Nyugdíjas Kocsi órája kategóriában. Milyen messze van a dopping elleni küzdelem, mivel a történelem legsúlyosabb versenye? | Sean Ingle Bővebben

Mégis kíváncsi vagyok, hogy Sir Craig a Fehér Ház rendezvény címét kissé baljósnak tekinti. Már nagyon elfoglalt hét volt neki. Hétfőn már elutasította a lemondását, ebben az esetben a Hihetetlen Kerékpározásért. Az MPCC a Wadának Chris Froome asztmás kábítószer-kezelését kezeli, és a döntést, hogy a tiltott anyagok listájára ne tegyen hozzá tramadolt.Az MPCC-t azonban Reedie elutasította, mivel „túlságosan leegyszerűsítette” az ügyet a „meglepő megértés hiányával”. Mégis, a csodálkozás minden Craigé.

Reedie szerint Wada „erősebb és hatékonyabb, mint valaha” – olyan diagnózis, amely azt sugallja, hogy a két évtizedet a flatlining kezdete óta töltötte. Mások, akik nagyon magasak a doppingellenes területen, egyszerűen nem osztják meg a véleményét, ami arra utal, hogy a) ő az utolsó és egyetlen igazi szakértő, vagy b) ez csak bollocks. Amint az USA doppingellenes ügynökségének vezetője nemrégiben elmondta: „A Wada bizalmának soha nem volt alacsonyabb.”

Ez akkor jön létre, amikor a nemzeti doppingellenes ügynökségek a nemzetközi válságkezelés mögött újrakísérleteket kísérnek meg test vissza.A 17 doppingellenes ügynökség, köztük az Egyesült Királyság vezetői nemrégiben Párizsban tartottak rendkívüli csúcstalálkozót, amely úgy döntött, hogy „törekszik a Wada átalakítására és annak biztosítására, hogy döntéseket hozzon a tiszta sport érdekében”. hetente e-mailben a szerkesztők válogatásai.

Hát igen. Tudom, hogy Reedie semmit sem gyűlöl, amit kényelmesen „egyszerűsítésnek” tekinthet, de ezek a tények: a nagyszámú sport jelenleg a közönség hitetlenségének kritikus szintjeivel küzd, és a trendek azt sugallják, hogy a többiek ugyanúgy fognak menni. Különösen az atlétika évek óta a leggyengébb tájékozott felnőttek számára készült. Wada döntése, hogy megváltoztatja saját kritériumait az orosz visszafogadásra, egyszerűen meggyorsítja azt a napot, amikor még a gyerekek ugyanazt gondolják.A Reedie, aki jelenleg a ragaszkodó sportolók között van, minden döntésének középpontjában áll, hogy a sportolókat és bármely más szakértőt vonzza, aki a Wada döntéseinek tudatlanság vagy hülye ellen áll. Szóval ő megy, azzal a nyilvánvaló iróniával, hogy senki sem igényli jobban teljesítményét, mint maga a Wada.

Rate this post

Author: admin