Либерецките футболисти вече имат летен план за тренировка, но няма треньор

Либерец клуб изненадан от напускането на треньора Дейвид Vavruška че пролетта Слован записва в елитната дивизия, а освен това той спечели Купата на ФАРК. Но след последния мач на сезона с Будейовице той обяви, че приема предложението на Теплице. Кой на негово място? Зад кулисите има кръг от кандидати, но конкретно име е преждевременно да заложите. Треньорът на Liberec нямаше да бъде Vítězslav Lavička. Той се озовава в Спарта и околната среда U Ниса знае, защото през 2006 г. доведе Слован в друга титла, а също и през следващия сезон с него до последния момент се бори за надмощие.Пейката, обаче, има оферта от Австралия и на други места, и въпросът е дали той предпочита Либерец, който през последните години се работи с ограничен бюджет.

Друг възможен кандидат е опитен треньор Властимил Petržela, който в началото на деветдесетте години доведе Либерец във Висшата лига и успя да предизвика Ниса U фен еуфория. Тя никога не е изгубила контактите си с Либерец и е имала добро име при висшето си ръководство. Либерец бе сред кандидатите вече през зимата, когато е сам, но е променил решението си.

Третият вариант да си представите?. Под Ještěd може да се върне още един бивш треньор на Слован – Петр Рада, който завърши в Теплице

Есен Други имена: Мартин Svědík (по-рано Острава), Хенри Trpišovský (Жижков), Зденко Frťala (Varnsdorf) или Святополк Habanec (Slovacko).

Докато новият треньор, който ще доведе Либерец в квалификацията лига Европа, феновете все още трябва да чакат, за клуб вчера обяви плановете си лятна подготовка. Според него Слован не очаква никаква чужда или друга концентрация, но ще тренира изключително в домашни условия на стадион “У Ниси”. “Тъй като изглежда точно графикът на подготовка, това е компетентността на треньора.Поради това е възможно, че планираната лятна подготовка ще претърпи някои промени “, заяви говорителят на отбора Лукас Вана.

Изготвяне започва на 22 юни, а днес е сигурно, че тя ще докладва за защитник Ерих Brabec, който завърши кариера и полузащитник Михал Брезниник, който се завръща в Спарта. Екипът на свой ред ще трябва да се присъедини Войтех Новотни, който се връщаше от хостинг в Varnsdorf, който помогна предварително първа дивизия.

Клубът планира пет подготвителни дуели, трима против полските опоненти – Вроцлав, Легница и Lubin. Една седмица преди първенството чака Либерец Super Cup, в който победителят ще представи на вътрешния чашата на терена шедьовър на Пилзен. Слован трябва да влезе в лигата на 26 юли, четири дни по-късно първоначалната битка го чака.Прелюдия на Европейската лига.

Rate this post

Author: Adam5811