Питър Крауч на Стоук не успява да се изкачи по време на завръщането си в Ливърпул

В началото на януари трансфер прозорец Хюз даде кратък shrift на въпроси за Crouch на разположение, твърдейки, че макар да не е толкова много игри, колкото той би искал в Стоук той може да бъде необходим за някои случаи. Очевидно това имаше предвид. Стоук остана в равенство, понеже трябваше да спечели поне веднъж, за да запази живите си надежди за първия си трофей от 1972 г. насам, а техният удар е 34-годишният, който напусна Анфийлд през 2008 г., за да се присъедини към Хари Реднап в Портсмут. Щеше да е достатъчно трудно за по-голямата част от сегашния отбор на Ливърпул да си припомни времето на “червените дяволи” на Redknapp, нека да не говорим за Портсмут, така че нямаше никакъв шанс някой да си спомни Крауч.Дали той също принадлежи към миналото, като щастливите времена в “Фратън Парк”, или е тактическата изобретателност на мениджър, който успешно е играл старата репутация на Стоук като страна с дълга длан? Ставайки ли, Стоук ще се откаже от културата и ще се върне, за да го залепи в миксера? “Ливърпул 0-1 Стоук Сити – 1-1 в съвкупност, Ливърпул спечели 6-5 наказания: Капитал Една купа, полуфинал втори крак – както се случи Прочетете още

Интересното е, че когато Стоук получи още един свободен удар непосредствено преди този интервал, Арнаутович не го изпрати на високо място за Крауч в далечния пост, но ниско за Божан Кркич наблизо. Най-малкият играч в състава на Stoke трябваше да се изправи, за да посрещне топката, но все пак успя да се справи с глава, която не беше далеч от целта.Стискайки много от тях и спечелването на много от 50-50 предизвикателства, Стоук играеше, сякаш сезонът им се базираше на този един резултат, което в известен смисъл е възможно. Достатъчното им изпълнение обаче продължава да е ужасно – Тони Пулис би се справил – и Глен Джонсън всъщност успя да пропусне наказателното поле със свободен удар по време на полувремето. Но това едва ли имаше значение, когато Арнаутович, може би в офшорна позиция, превърна Къркич да покани няколко секунди по-късно, за да вкара вратовръзката в равновесие. Служителите бяха подтикнати, че позволиха на госта да застане, макар да оставяйки настрана противоречието, беше важно, че Ливърпул беше отворен от бързо движение и свеж и точен пробив по земята. Излишно е да се каже, че Круч не е бил замесен.Бившият нападател на Англия спечели дела от хедс-ъри, както в отбрана, така и в атака, макар че ако планът е да използва височината си, за да сплаши Mamadou Sakho и Kolo Touré в сърцето на отбраната на Ливърпул, той наистина не постига желания ефект.

Ливърпул изглеждаше по-податлив на темпо и директно изпълнение. Когато Джонсън намери Крауч пред вратата в началото на второто полувреме, нападателят бе наказан, защото използва ръката си за да контролира топката. Имаше един забавен период на въздушно бомбардиране около час, когато Пиетс изстреля последователност от високи топки в района на Ливърпул, въпреки че в очакване Сако по-специално застана твърдо.Толкова много, че тълпата започна да пее на името на защитника.

Крауч успя да стигне до края на една или две, без да успее да открие съотборник с нокаут. Това не беше ужасен мач за големия човек, а просто невероятен. Стоук бяха по-оживеният отбор за по-голямата част от нормалното време, но дори и когато Шакири се присъедини към съперника, те не успяха да намерят острието, за да направят качеството си. Те го дадоха всичко в продължение на един час, а след това избледнели като атакуваща сила. В действителност, на картите беше наказан дузпа, преди да е започнало допълнително време. И Кройч не можеше да се освободи от мястото. Докато Ливърпул не знае кой ще се срещнат в последното едно нещо вече е ясно. В Серхио Агуеро или Ромелу Лукаку, противниците им ще имат внушителния голмайстор.

Rate this post

Author: admin