Отличният старт на Байерн Мюнхен до сезона завърши с Айнтрахт Франкфурт

Експресното начало на Байерн Мюнхен в края на сезона най-накрая изпадна в пауза в неделя с равен резултат в Ейнтрахт Франкфурт, след 10 победи от предишните си 10 мача в Бундеслигата. Шампионите нямаха обичайния си удар и въпреки който доминираше в мача, често не минаваше покрай дисциплиниран гръб, като по този начин не успя да се класира за рекорд на европейската водеща лига за най-добър старт в сезона, който се проведе от Тотнъм Хотспур с 11 поредни победи през 1960 г.

седмица мислим, че не може да стане по-защитна и след това идва отбор, който играе още по-отбранителен “, каза капитанът на Байерн Филип Лам. “Мисля, че Франкфурт изигра 6-3-1 тази вечер.Но ако бяхме използвали нашите шансове и вкарахме, ще седнем тук, казвайки колко е забавно. “

Показателно за отчайващата вечер на Байерн е жълтата карта за Лам, който не е извършил нито един фал предишните му 24 последователни мача в 450-тата си среща с клуба. Баварците, на 31 точки, разшириха поведението си до осем над Борусия Дортмунд, които пътуват до Вердер Бремен в събота, когато Шалке 04 в на трето, още четири точки на 19, домакинът промотира Инголщад. Ейнтрахт, който се възстанови от враждебното си излизане от втория кръг на Купата на Германия в третия етаж Erzgebirge Aue във вторник, се премести на 11-о място на 13 точки. Байерн, който спечели предишните си шест мача срещу Ейнтрахт без да допусне гол, беше по-агресивен от самото начало, а Артуро Видал изпита Лука Храдечки с 11-ия минута.

След краткото преглеждане на Javi Martínez, Байерн направи кратък ранен пас и дворцовата защита на домакините. Двойна отбранителна грешка от домакините в началото на второто полувреме остави Дъглас Коста непознат пред гола, но отново Храдечки, с пълна сила, взе крак на за да изпрати болшинството изстрели на Бразилия. Eintracht нарасна на доверие и се доближи до резултата с Алекс Майер, преди вратарят на Байерн, Manuel Neuer да отбележи гол за Marc Stendera с лошо разрешение. Байерн постепенно възстановяваше контрола и имаше Ейнтрахт на гърба за последните 20 минути, но не успя да накара доминирането им да се брои.Най-добрият голмайстор на лигата, Робърт Левандовски, отбелязан от Карлос Замбрано, стреляше широко в един на един с Храдечки в 80-ата минута с най-големия си шанс в мача. Полският нападател успя да Вземете топката в мрежата по-късно, но той се е произнесъл само с офшор.

Rate this post

Author: admin