Райън Лохт забрани да плува в продължение на 10 месеца и ще загуби $ 100 000

Ryan Lochte е забранено да плува през следващия юни и ще загуби 100 000 долара в бонус пари, които отидоха със златния си медал на Олимпиадата, част от наказанието за пиянската среща на бензиностанция в Бразилия по време на Игрите от миналия месец. Американският олимпийски комитет и Американското плуване обявиха санкциите в четвъртък. Lochte се съгласи на забрана, която също ще го направи недопустима за световното първенство през следващия юли, защото няма да може да се класира за тях на предишния месец.

Той няма да получи месечно финансиране от нито една от организациите , не могат да получат достъп до центровете за обучение USOC, трябва да изпълняват 20 часа обществено обслужване и ще пропуснат пътуването в Белия дом на Team USA след олимпиадата. Джими Файген, които бяха с Лохти на бензиностанцията.Тези санкции, които приключват на 31 декември, също премахват достъпа до финансиране и обучение и ги изключват от посещението на Белия дом. Раян Лохте: олимпийска приказка за златни медали и бяла привилегия | Марина Хайд Прочети повече 20-годишният Бенц също ще обслужва 10 часа обществена услуга за нарушаване на правилото за забрана за спортисти под 21 години. “Както вече казахме, поведението на тези спортисти не беше приемливо.Това несправедливо злоупотреби с нашите домакини и отклони вниманието от историческите постижения на Team USA “, каза главният изпълнителен директор на USOC Скот Блакмун. “Всеки от състезателите е приел отговорността за действията си и е приел подходящите санкции.” USOC дава $ 25,000 бонус на носителите на олимпийски златни медали, а “Американски плуване” е дал бонус от златен медал от 75 000 долара Олимпийските игри. Но тези пари падат в сравнение с това, което Лохте загуби миналия месец, когато ключови спонсори, включително Speedo USA и Ralph Lauren, изоставиха 32-годишния след случилото се в бензиностанцията , след това бързо променящите се сметки за случилото се.Приблизителните оценки са поставили финансовия удар за тези загуби на около 1 млн. Долара. Въпреки че почти 10-месечното прекъсване е с четири месеца по-дълго, отколкото получаваният от Майкъл Фелпс през 2014 г. за втората ДСИ, отсъствието му от следващия годишният световен шампионат не се счита за сериозен, отчасти защото тези шампионати обикновено привличат по-малко поле през годината след Олимпиадата. Въпреки смущението си, Лохти запази висок профил, като редовно публикува социални медии и приемайки място в предстоящия сезон на “Танцуващи с звездите”. Миналия месец бразилската полиция обвини Лохти при подаването на фалшив грабеж, но Лохте не каза дали ще се върне в Бразилия, за да се защити.

Златото на Лохте в 4х200 свободния стил беше един от общо 121 медала, спечелени от САЩ на Олимпиадата, но действията му на бензиностанцията засенчиха голяма част от втората половина на Олимпиадата.Етичната комисия на Международния олимпийски комитет също разглежда случая.

“Когато се случват нарушения на Кодекса за поведение, наша отговорност е да предприемем действия, които отразяват сериозността на случилото се”, каза изпълнителният директор на САЩ за плуване Чък Белгус , “За съжаление, този разказ разказваше вниманието на спортистите, които го заслужаваха най-много.”

Rate this post

Author: admin