Ръгбирането трябва да бъде забранено в училищата, казват учените и лекарите

Учените и лекарите подновиха призивите си за забрана на борбата с ръгби в училищата.

Изследователи от Колежа за наранявания при сблъсък спориха, че младите хора са изложени на риск от сериозни наранявания от играта, което често е задължително (<64%) от всички наранявания и 87% от мозъчните сътресения.

Учените смятат, че справянето е причина за почти две трети (64%) от всички наранявания. панел от експерти обсъдиха въпроса на фестивала на британската наука в Суонси в четвъртък. Преди събитието изследователят Адам Уайт, който учи за докторска степен в университета Уинчестър, каза, че учениците могат да усетят ползите от спорт, без да се налага да се справяте един с друг.

White, който играеше като подложка за клуб по ръгби в Торки, заяви: “Ударите при удар са особено високи в ръгби, но проблемът е, това е невидимо нараняване.

“Това е особено проблематично при децата, защото ефектите от мозъчното сътресение продължават по-дълго и мозъкът им е много по-уязвим.

“Вече защитаваме децата от наранявания по други начини – когато пътуват с автомобили или им пречат да пият алкохол. > “Спортът трябва да е точно същият.” Десетки хиляди младежи играят ръгби в училищата в Обединеното кралство – и според колектив за нанасяне на инциденти по спортен спорт играта е задължителна в почти три четвърти от училищата в Англия. Въпреки нарастващите доклади и някои големи случаи на ранени деца в областта на ръгбита, експертите твърдят, че липсват медицински данни.

White каза: “Проблемът е, че все още поставяме живота на хората в риск, докато събираме тези цифри.” Логично, ако не разбираме риска, тогава трябва да го избягваме.

“Да включим това в работен контекст.Няма да бъдете принудени да правите нещо, което не е от съществено значение и да ви изложи на риск.

“С спорта, има наклон назад, който тъжно се оказа трагичен в някои добре документирани случаи.”

Той добави: “Ние призоваваме борбата да бъде отстранена само от ръгби на училищата и причината за това е, защото повечето учители по ПН не са обучени в ръгби, а също и задължителният характер на това. “От училищата, които взехме, 73% от училищата в Англия правят ръгби задължително – затова студентите трябва да се справят и да играят пълен контакт.Само 9% от тези училища получават предварително разрешение за родителски права. “

Уайт каза, че е уверен, че премахването на обувките в училищния ръгби няма да направи по-забавно спорта и ще направи спорта по-привлекателен. >

“Има стотици ученици, които биха предпочели да играят спорта и да се включат, ако се премахне аспектът на справянето”, каза той.

“Има ли потенциал, Екип на народите в бъдеще? Не мисля така. Ние призоваваме само за забрана за справяне в училищата. “Също така са направени изследвания, които казват, че справянето не е наистина научено правилно до 18-годишна възраст – така е необходимо да го научим толкова рано? “

Rate this post

Author: admin