Дилейни, отдавна да е на радара на европейските клубове

Дилейни, отдавна да е на радара на европейските клубове здрави мълчаливо се закле във вярност на “лъвовете” и помогна на отбора да спечели четири победи в лигата в Дания и още три пъти, за да спечелим купата. Разбира се, успехът на клубно ниво не са преминали незабелязано – на треньорския щаб “червената гвардия” през 2013 г. за първи път изпраща покана за Томас под знамето на националния отбор, като част от която той прекарва 31 срещи и издава 4 гола.

В средата на август 2016 г., Томас знаеше, че е време да излязат от зоната си на комфорт, и се съгласи с предложението на Бремен “Вердер”, който е в състояние да обяви на играча през януари следващата година – в първия си сезон за новия си клуб Дилейни проведе 13 срещи и отбелязани 4 гола, 3 от които паднаха на среща с “Фрайбург”.

Фактът, че датчанинът е роден с такова сериозно заболяване на очите, разкри съвсем неочаквано тази година – Томас почивате у дома, слушане на местната радиостанция, която се нарича фен-далтонист, мрачно се оплака, че дуелът между Дания и Мексико, той е бил това е изключително трудно да се гледа, защото цветовете на боеприпасите на двата отбора. Дилейни реши да подкрепи колегите страдащите, и от осъществяване на повикване към една и съща радиостанция в ефир каза, че предишният оратор разбира проблема и страда от идентифицирането на червено и зелено по време на футболни мачове.

Между другото, водещи до радиостанции не веднага осъзнават, че повикващият е играч на националния отбор на Дания. “Играете ли за зелен или червен отбор?” Том попита водещия, на който играчът отговори, че е червеният. Когато водещият поиска да изясни кой отбор играе, той получи потвърждение, че е за Дания. По този начин, Том се извършва не само много смела постъпка, публично обявяване на проблема си, но и влезе в историята като първият европейски футболист, който открито признава за далтонизъм.

Rate this post

Author: admin